web analytics

Ook zakelijke dienstverlening ziet omzet groeien in tweede kwartaal

Na de positieve berichten over de omzetcijfers van de horeca, laat ook de sector zakelijke dienstverlening een groeiende omzet zien in het tweede kwartaal van 2017. Dit blijkt uit de kwartaalmonitor zakelijke dienstverlening (hier te downloaden). De omzet van de gehele sector blijkt te zijn gegroeid met 5,6 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal in het voorgaande jaar. Dit gaat hand in hand met de stijging van het aantal vacatures, naar 41.000. Dit betekent dat er in het tweede kwartaal ruim 1.000 banen bij zijn gekomen ten opzichte van het eerste kwartaal. De  zakelijke dienstverlening lijkt zijn klim uit het dal van de crisis nog steeds voort te zetten.

De architectenbureau’s maakten de grootste omzetgroei door, van maar liefst 13,2 procent. Zij werden gevolgd door hoveniers met 11,8 procent, de schoonmaakbranche met 6,8 procent, de uitzendbranche met 6,4 procent, de onderzoeksbureaus met 4 procent, de juridische branche met 1,9 procent en de accountants met 0,4 procent. Alleen de ingenieursbranche en de reclamebranche zagen een afname van hun omzet, met respectievelijk -0,6 procent en -1,5 procent.