web analytics

CBS presenteert omzetcijfers horeca tweede kwartaal 2017

Het CBS heeft donderdag 31 augustus de omzetcijfers van de horecasector in het afgelopen kwartaal gepresenteerd. De omzetcijfers van de gehele sector zijn positief: deze steeg in het tweede kwartaal namelijk met twee procent. Dit past binnen de trend van de afgelopen jaren, waarin de omzet van de sector steeds gestegen is. Alle horecabedrijven samen hebben meer consumpties afgerekend en overnachtingen geregistreerd.

Toch is er, zoals altijd, onderscheid in de groeisnelheid binnen de gehele sector. Zo is de omzet van de fastfoodrestaurants het meest gestegen, met ruim tweeënhalf procent. Daarna volgden de cafés, die een stijging van 2,2 procent zagen in hun omzet. De cafés werden op de voet gevolgd door de hotelbranche, die de omzet zag stijgen met 1,8 procent. Restaurants sloten de rij met een stijging van 1,2 procent. Deze ontwikkeling is goed voor de gehele sector, die zelfs 9,1 procent meer omzette dan in het tweede kwartaal van 2016.